Atentie: Inselaciuni prin metoda acoperisul

Lindab atentioneaza clientii asupra unor practici de inselatorie initiatie de escroci care nu au nicio legatura cu producatorii seriosi de tigla metalica.

An de an, multi romani care au nevoie sa isi renoveze acoperisul cad in plasa unor infractori care ii atrag cu oferte de nerefuzat. Victimele sunt racolate de cele mai multe ori prin intermediul unor pliante sau prin vizite direct la fata locului, acestea fiind alese numai din categoria persoanelor de varsta a treia, din acest punct de vedere fiind vulnerabile. Insa imediat dupa inceperea lucrarii, situatia se schimba total, escrocii solicitand sume considerabil mai mari. Iar de aici, incep presiunile din partea acestora, astfel incat clientii ajung sa plateasca sume colosale pentru produse si servicii mediocre.

Da, intotdeauna vanam oferte speciale, reduceri si conditii mai bune atunci cand facem o achizitie, de orice natura ar fi. Insa este bine intotdeauna sa gandim de doua ori inainte sa luam o decizie importanta.

Cum se intampla cu teparii?
Cel mai la indemana este sa citesti din experienta lui Stan Patitu’, adica aici.

Ce poti face sa preintampini?
Verifica-i. Daca se prezinta drept dealeri, distributiori, parteneri sau reprezentanti de vanzari Lindab, poti face o verificare direct la Lindab.

Suna la 0744328433
Email la info@lindab.ro

Ce este important sa ai in vedere?
Spicuiri din cele intamplate altora:

 • Solicita contract atat pentru materiale, cat si pentru montajul acoperisului.
 • Fii atent sa fie mentionata in contract suma discutata.
 • Verifica firma cu care incheiati contract.
 • Nu da bani fara contract semnat de ambele parti.
 • Cere cartea de identitate a semnatarului contractului.
 • Fa poze oamenilor care muncesc pe acoperis.

Inselatorii prin metoda ACOPERISUL se intampla de ani buni, in toate colturile tarii. Marturie stau articolele de mai jos, din surse diferite.

Citeste si te cruceste ce se poate intampla atunci cand increderea se transforma in naivitate si se intalneste cu hotia la drumul mare.

Cu Lindab esti intotdeauna pe maini de incredere.

Instalarea sistemelor de protectie pentru acoperis

In perioada de iarna cu variatii mari de temperatura si caderi masive de precipitatii sub forma solida, se depune un strat consistent de zapada pe invelitoare. Pierderile de caldura prin acoperis sau variatiile de temperatura inghet/dezghet duc la topirea stratului de zapada aflat in contact cu tigla metalica favorizand alunecarea acesteia catre streasina. In cele mai multe cazuri, jgheaburile sunt afectate, iar cantitati mari de zapada ajung, prin alunecare, pe trotuarele imobilului sau chiar mai departe, astfel ca riscul de vatamare corporala sau de distrugere de bunuri este iminent.

Pentru a preveni aceste efecte Lindab va pune la dispozitie o gama completa de produse si sisteme specializate pentru oprirea zapezii pe invelitoare, pana la topirea acesteia.

 

Sfartecator de zapada (in gama de produse Lindab identificat drept SNOKLY) se fixeaza pe invelitoare cu un surub autoforant tip LWT specific montajului de tigle metalice, pe linia unde este amplasata sipca suport. Garnitura de etansare se pozitioneaza intre tigla metalica si sfartecator. Consultati Instructiuni de montaj tigle metalice Lindab (pag 24), pentru a pozitiona corect sfartecatoarele in concordanta cu zonele de incarcare cu zapada.

Continue reading “Instalarea sistemelor de protectie pentru acoperis” »

De ce este importanta degivrarea acoperisului?

degivrare_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inainte de a va spune de ce este importanta degivrarea acoperisului, sa stabilim din capul locului despre ce vorbim. Degivrarea acoperisului inseamna procesul de inlaturare a stratului de gheata/zapada format pe acoperis, care vine in contact cu aerul umed si subracit.

degivrare_5

 

Iarna, cand zapada invadeaza orice zona din Romania, o cantitate mare de zapada poate cadea pe acoperis. Sigur, zapada ar putea fi indepartata manual cu o lopata, dar tehnologia actuala ne ofera solutii simple, fara eforturi umane. Sistemul care face ca zapada si gheata sa dispara de pe acoperis functioneaza complet automatizat. Sistemul detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiile climaterice si opreste sau porneste caldura in functie de necesitati.

Sistemele de degivrare pentru acoperis inseamna practic sisteme de incalzire cu cabluri electrice, care pastreaza jgheaburile si burlanele fata gheata. Continue reading “De ce este importanta degivrarea acoperisului?” »

Instalarea elementelor de tinichigerie specifice strapungerii prin acoperis

Odata cu dezoltarea tehnologiei in domeniul energetic s-au instalat pe invelitorile imobilelor panouri solare pentru prepararea apei calde sau panouri fotovoltaice. Instalarea acestor panouri cat si intretinerea lor au determinat proiectantii/constructorii sa prevada in acoperis cai de acces (trape, chepeng) pentru personalul specializat in acesta activitate.

In ansamblul acoperis mai identificam si alte strapungeri cum ar fi: cosul de fum, fereastra de mansarda, sisteme de ventilare pentru invelitoare si exhaustarea zonelor de bucatarii si bai. Toate aceste strapungeri trebuie tratate cu multa atentie deoarece orice greseala in montaj atrage infitratii cu apa pluviala.

Montatorii furniturii Lindab sunt instruiti pentru a realiza inchiderile acestor strapungeri cu elemente de tinichigerie specifice pentru fiecare situatie. In toate cazurile montatorii trebuie sa-si deseneze, sa traseze, sa croiasca materialul, sa-l prelucreze si sa-l monteze. In continuare tratam inchiderile pentru cosul de fum, ferestra de mansarda si sistemele de exhaustare.

1. Cosul de fum

Graphic1

Racordarea cosului de fum la invelitoare se face cu elemente de tinichigerie prelucrate la fata locului sau in atelier. In prealabil cosul de fum este hidroizolat cu membrana anticondens iar in amont de cos se instaleaza un deflector (deviator) de condens. Aceasta operatie se executa in momentul in care se monteaza membrana anticondes pe astereala. Continue reading “Instalarea elementelor de tinichigerie specifice strapungerii prin acoperis” »

Instalarea panourilor de tigla metalica

Tiglele metalice Lindab se monteaza in sistem ventilat, pe structura de sipci si contrasipci din material lemnos sau din metal zincat la cald. Inaintea acestei operatii este necesar sa se verifice si sa se comunice beneficiarului eventualele neconformitati:

 • Abaterile de la planeitatea retelei de sipci si contrasipci cauzate de structura acoperisului;
 • Abaterile de la perpendicularitatea frontoanelor pe linia streasinii rezultata din lucrarile de dulgherie;
 • Daca vor fi strapungeri prin acoperis dupa terminarea instalarii panourilor de Tigle metalice – guri de ventilatii ce urmeaza sa se instaleze, ferestre de mansarda sau pentru vizitare acoperis, cos de fum etc.

Toate aceste detalii trebuie lamurite cu beneficiarul deoarece o interventie ulterioara duce la costuri suplimentare si afecteaza in cele mai multe situatii etanseitatea invelitorii si aspectul final.

Recomandam sa se instaleze (dupa caz) doliile, elementele de tinichigerie FRI, LOMSZ in zona frontoanelor, racordarile la atic, pieptenul pentru ventilatie in streasina etc., inaintea instalarii panourilor de tigla metalica.

Trasati perpendiculara pe streasina fie prin metoda triunghiului cu laturile 3m;4m sau 5m, fie prin metoda bisectoarei din triunghiul isoscel construit pe linia sortului de streasina.

fig.1

 

 

 

 

 

Aceasta perpendiculara o puteti muta prin masuratori exacte unde aveti nevoie. Este important sa stim cum arata primul panou montat la fronton. Continue reading “Instalarea panourilor de tigla metalica” »

Formarea condensului

In exploatarea cladirilor, acoperisul si fatadele sunt solicitate, nu numai de catre fortele mecanice ci si de efectele  temperaturii oscilante (care poate varia intre  – 20°C si + 80°C), precum si de diferente de umiditate ale aerului din interiorul si exteriorul cladirii.  Prezenta apei sub orice forma (gazoasa, lichida si chiar solida) poate avea efecte daunatoare asupra constructiilor, fie asupra microclimatului incaperilor, determinand conditii sanitar-igienice improprii, fie asupra materialelor din elementele constructiilor cum ar fi: scaderea capacitatii de izolare termica, aparitia condensului, diminuarea rezistentelor mecanice. Protectia la actiunea apei provenite din exterior este asigurata prin masuri de hidroizolare specifice.  Umiditatea excesiva din aerul interior este mai dificil de controlat si, asociata cu solutia  constructiva neconforma aleasa, determina fenomene de condens.

Incinta unei constructii, in general, este definita ca un sistem fizic care implica trei componente interactive:

 • Mediul exterior – exteriorul cladirii;
 • Sistemele de inchidere cu termosisteme;
 • Mediul interior – ambientul.

Pachetul termosistem (termoizolant) este separatorul fizic al celor doua medii diferite exterior / interior. Continue reading “Formarea condensului” »

Membrana de difuzie (folia anticondens) Lindab

Joaca un rol important in aplicatiile din domeniul constructiilor atat din punct de vedere al durabilitatii, cat si din punct de vedere al parametrilor tehnici definitorii.

Este recomandata  pentru a oferi protectie impotriva infiltratiilor cu apa in  timpul constructiei si sa asigure, pe  durata  de  viata a  cladirii, ventilarea si preluarea condensului format in perioade calendaristice cu variatii de temperatura zilnice insemnate.

Pentru domeniul constructiilor rezidentiale Lindab comercializeaza materiale din familia DuPont™ Tyvek® si nu numai, specifice aplicatiilor legate de realizarea unui acoperis ”sanatos”. In functie de panta acoperisului si tipul de invelitoare avem solutii si materiale ce pot satisface conditiile impuse de proiectant sau arhitectura acoperisului.

In continuare va prezentam produsele specifice invelitorilor destinate cladirilor rezidentiale comercializate de Lindab si sugestii legate de punerea lor in opera.

Lindab Tyvek® Solid

Membrana de difuzie LAF

Tyvek_Solid (1)

Folia se intinde orizontal, paralel cu streasina, peste capriori, in contact direct cu termoizolatia sau pe suport de astereala din scandura de rasinoase.

Suprapunerile orizontale vor respecta linia punctata, marcata pe suprafata superioara a foliei – 150 mm.

Pentru o etansare optima se recomanda lipirea acestora folosind banda dublu-adeziva TyvekBANDA-DA.

Efect: Miscarea naturala a aerului, de la streasina spre coama, in spatiul dintre invelitoare si hidroizolatie favorizeaza eliminarea condensului din structura acoperisului. Folosirea retelei de reazem din sipci si contrasipci permite interconectarea canalelor de aer in zonele cu ruperi de panta, dolii, ferestre de mansarda sau lucarne. Condensul acumulat pe hidroizolatia Lindab Tyvek va fi condus in siguranta catre streasina.

NOTA:  In anumite situatii constructive membrana de difuzie se poate monta perpendicular pe strasina numai cu petrecerile imbinate cu banda dublu-adeziva Tyvek BANDA-DA. Pentru realizarea unui montaj corect trebuie sa stabiliti detaliul de streasina ce urmeaza a fi realizat coreland panta acoperisului cu tipul de tigla metalica (dimensiunea modulului) – detalii gasiti in Ghidul de montaj Lindab.

Membrana de difuzie (folia anticondens) Lindab Basic100 

2

Folia se intinde in siruri orizontale, paralele cu streasina, peste capriori, in contact direct cu termoizolatia sau pe suport de astereala din scandura de rasinoase.

Suprapunerile intre randurile de folie vor fi de minim 100mm.

Pentru performanta imbunatatita se recomanda lipirea in zona suprapunerilor a randurilor de folie cu banda dublu-adeziva.

Efect: Curentii de aer formati prin miscarea naturala a aerului, de la streasina spre coama, in spatiul dintre invelitoare si hidroizolatie favorizeaza eliminarea condensului din structura acoperisului. Folosirea retelei de reazem din sipci si contrasipci permite interconectarea canalelor de aer in zonele cu ruperi de panta, dolii, ferestre de mansarda sau lucarne. Condensul acumulat pe hidroizolatia Lindab Basic 100 va fi condus in siguranta catre streasina. Continue reading “Membrana de difuzie (folia anticondens) Lindab” »

Sisteme degivratoare pentru acoperis, jgheaburi si burlane

Iarna, atat acoperisul cat si sistemul de jgheburi si burlane sunt expuse direct variatiilor de temperatura si umiditate excesive, avand ca rezultat aparitia depunerilor de zapada si gheata pe acoperis, in zona streasinii, blocand jgheaburile si, in special, burlanele. Aparitia turturilor de gheata pe linia jgheaburilor si in zona streasinii provoaca deteriorarea elementelor constructive ale cladirilor. Scoatem in evidenta faptul ca, prin desprinderea si caderea libera a turturilor de gheata, in anumite situatii, se pot produce pagube materiale majore sau se pot genera  accidente cu victime omenesti.

Din analiza in detaliu a fenomenelor mentionate mai sus s-a ajuns la concluzia ca  sistemele pluviale pozitionate in zona cardinale VNW ENE sunt predispuse inghetului cu formarea de turturi de gheata si stationarea pe termen lung a depunerilor de zapada.

 

1
2

 

3

 

 

Aceasta situatie este intretinuta si de pierderile de caldura din interiorul calidilor neizolate termic sau cu un sistem termoizolant neperformant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul degivrator, propus si promovat de Lindab, este folosit la mentinerea zonelor exterioare fara gheata si zapada in perioada calendaristica rece a anului. Continue reading “Sisteme degivratoare pentru acoperis, jgheaburi si burlane” »

Montajul sistemului de jgheaburi si burlane Lindab

Sistemul de drenare si colectare a apelor pluviale Lindab da posibilitatea utilizatorilor sa rezolve diverse situatii intalnite in proiectarea unui imobil. Compus din elemente minutios realizate, cu un design placut, asigura un montaj rapid, care nu necesita scule si dispozitive speciale. Impreuna cu invelitoarea formeaza un subansamblu al acoperisului ce poate satisface cele mai exigente pretentii ale beneficiarilor.

Sistemul de jgheaburi si burlane Lindab este independent de invelitoare si in realizarea ansamblului se monteaza in prima etapa de lucru. Ca in cazul oricarui material utilizat in realizarea acoperisului, rezultatul final depinde de punerea in opera si de calitatea suportului. Continue reading “Montajul sistemului de jgheaburi si burlane Lindab” »

Alege sistemul complet de invelitoare

Acoperisul casei tale are rolul de a proteja cladirea impotriva fenomenelor meteorologice normale sau severe cum ar fi ploaie, zapada, vant, actiunea directa a radiatiilor solare. Ca element constructiv, acoperisul trebuie sa asigure protectie la variatiile mari de temperatura, zgomot, infiltratii cu apa. Mai mult decat atat, el trebuie sa fie elegant si compatibil cu cladirea in ansamblu.

Pentru a respecta aceste criterii iti recomandam sa soliciti oferta pentru un sistem complet de invelitoare indiferent de tipul acestuia.

Din ce este format un sistem complet de invelitoare?  Continue reading “Alege sistemul complet de invelitoare” »