De ce este importanta degivrarea acoperisului?

degivrare_1

Inainte de a va spune de ce este importanta degivrarea acoperisului, sa stabilim din capul locului despre ce vorbim. Degivrarea acoperisului inseamna procesul de inlaturare a stratului de gheata/zapada format pe acoperis, care vine in contact cu aerul umed si subracit.

degivrare_5

Iarna, cand zapada invadeaza orice zona din Romania, o cantitate mare de zapada poate cadea pe acoperis. Sigur, zapada ar putea fi indepartata manual cu o lopata, dar tehnologia actuala ne ofera solutii simple, fara eforturi umane. Sistemul care face ca zapada si gheata sa dispara de pe acoperis functioneaza complet automatizat. Sistemul detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiile climaterice si opreste sau porneste caldura in functie de necesitati.

Sistemele de degivrare pentru acoperis inseamna practic sisteme de incalzire cu cabluri electrice, care pastreaza jgheaburile si burlanele fata gheata.

degivrare_2
degivrare_3

Acestea previn riscul accidentelor datorat cantitatii mari de zapada sau a turturilor de gheata care ar putea sa cada peste persoanele aflate in preajma. De cate ori nu ati experimentat pe propria piele sau ati vazut in mass-media cazuri de persoane accidentate de caderea turturilor de la streasina acoperisului sau zone pietonale publice cu mesaje “Atentie, cad turturi!”?

Se evita in egala masura riscul pierderilor materiale pe care le-ar putea suferi proprietarul unei cladiri din cauza degradarii acesteia.

Pentru o eficienta maxima, cablurile se monteaza deopotriva in jgheaburi , burlane si chiar pe acoperis, in zona de streasina sau la partea de sus a ferestrelor de mansarda. In caz contrar, jgheaburile ar putea fi deteriorate de zapada transformata in gheata, care aluneca de pe acoperis, iar fatada cladirii ar suferi degradari in cazul burlanelor sparte de gheata.

Pentru constructiile noi, este ideal sa se ia in calcul inca din faza de proiectare montarea unui sistem de degivrare. In cazul acoperisurilor existente, sistemele de degivrare se pot monta ulterior, fara nicio problema.

Scapa de gheata si turturi si mareste durata de viata a acoperisului casei tale!

Alege sistemele de degivrare de la Lindab.

Vrei o oferta personalizata acoperisului casei tale? Suna la 0744 328 433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.