Instalarea sistemelor de protectie pentru acoperis

In perioada de iarna cu variatii mari de temperatura si caderi masive de precipitatii sub forma solida, se depune un strat consistent de zapada pe invelitoare. Pierderile de caldura prin acoperis sau variatiile de temperatura inghet/dezghet duc la topirea stratului de zapada aflat in contact cu tigla metalica favorizand alunecarea acesteia catre streasina. In cele mai multe cazuri, jgheaburile sunt afectate, iar cantitati mari de zapada ajung, prin alunecare, pe trotuarele imobilului sau chiar mai departe, astfel ca riscul de vatamare corporala sau de distrugere de bunuri este iminent.

Pentru a preveni aceste efecte Lindab va pune la dispozitie o gama completa de produse si sisteme specializate pentru oprirea zapezii pe invelitoare, pana la topirea acesteia.

 

Sfartecator de zapada (in gama de produse Lindab identificat drept SNOKLY) se fixeaza pe invelitoare cu un surub autoforant tip LWT specific montajului de tigle metalice, pe linia unde este amplasata sipca suport. Garnitura de etansare se pozitioneaza intre tigla metalica si sfartecator. Consultati Instructiuni de montaj tigle metalice Lindab (pag 24), pentru a pozitiona corect sfartecatoarele in concordanta cu zonele de incarcare cu zapada.

Opritor de zapada (in gama de produse Lindab identificat drept ZOP) fixat in linie continua pe tiglele metalice, paralel cu streasina, in dreptul elementelor structurale cosoroabe/pane curente. Ca si la Snokly intre tigla metalica si ZOP se monteaza o garnitura de etansare. In amont se folosesc suruburi lungi (60-65 mm), in aval se folosesc suruburi autoforante tip tabla/tabla. Pentru sarpantele cu inclinatie mare si pentru lungimile de sarpanta foarte mari dispuse in zone cu caderi masive de zapada, recomandam amplasarea a doua sau chiar a trei randuri de opritori de zapada. Distanta intre randuri nu trebuie sa depaseasca  3m. Consultati Instructiuni de montaj tigle metalice Lindab (pag 25), pentru a pozitiona corect opritorii, in concordanta cu zonele de incarcare cu zapada.

PROTECTLINE – SAFETY – opritori de zapada cu tevi sau gratar din gama produselor profesionale. Aceste produse se aplica direct pe invelitoare, cu ancorare ferma in linie continua cu suprapuneri de 60 mm. Recomandam ca in jurul elementelor de fixare pe tigla metalica sa se suplimenteze numarul de suruburi autoforante de tip LWT.  Consultati Instructiuni de montaj tigle metalice Lindab (pag 24), pentru a pozitiona corect opritorii, in concordanta cu zonele de incarcare cu zapada.

 

 

Acoperisurile in panta sunt locuri expuse si periculoase. Cu toate acestea ele reprezinta locul de munca pentru o serie intreaga de grupe profesionale. Dulgherii, tinichigii, hornarii si personalul de intretinere lucreaza in mod curent in aceste locuri indiferent de conditiile meteorologice, fie vreme buna, ploaie, vant sau zapada.

Lucrul la inaltime creste considerabil riscurile de accidentare si de aceea trebuie luate masuri suplimentare de protectie.

Lindab Protectline a fost dezvoltat respectand normele in domeniu si va ofera o serie intreaga de solutii care asigura protectie maxima si se potrivesc oricarui tip de acoperis.