Sisteme degivratoare pentru acoperis, jgheaburi si burlane

Iarna, atat acoperisul cat si sistemul de jgheburi si burlane sunt expuse direct variatiilor de temperatura si umiditate excesive, avand ca rezultat aparitia depunerilor de zapada si gheata pe acoperis, in zona streasinii, blocand jgheaburile si, in special, burlanele. Aparitia turturilor de gheata pe linia jgheaburilor si in zona streasinii provoaca deteriorarea elementelor constructive ale cladirilor. Scoatem in evidenta faptul ca, prin desprinderea si caderea libera a turturilor de gheata, in anumite situatii, se pot produce pagube materiale majore sau se pot genera  accidente cu victime omenesti.

Din analiza in detaliu a fenomenelor mentionate mai sus s-a ajuns la concluzia ca  sistemele pluviale pozitionate in zona cardinale VNW ENE sunt predispuse inghetului cu formarea de turturi de gheata si stationarea pe termen lung a depunerilor de zapada.

 

1
2

 

3

 

 

Aceasta situatie este intretinuta si de pierderile de caldura din interiorul calidilor neizolate termic sau cu un sistem termoizolant neperformant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul degivrator, propus si promovat de Lindab, este folosit la mentinerea zonelor exterioare fara gheata si zapada in perioada calendaristica rece a anului.

LEGENDA:1. termostat DS-8 cu senzor de temperatura integrat si senzor de umiditate extern;2. senzor de umiditate prevazut cu cablu de legatura de la termostat; lungime cablu: 3m;3. panou comanda pentru montaj la interior – CDP-2;4. cablu incalzitor;5. circuit de alimentare a cablului incalzitor;6. circuit de alimentare a termostatului DS-8;7. cablu de legatura ( CS-1), intre termostat DS-8 si panou comanda CDP-2;8. circuit de alimentare curent electric: 3 x 4 mmp (de la tabloul electric la doza de legaturi);9. doza electrica de legaturi (IP 67).

 

 

Componentele sunt produse de Grupul Danfoss-DEVI recunoscuti ca lideri globali in furnizarea solutiilor inteligente pentru incalzirea electrica in interior si exterior

Pachetul oferit de Lindab este compus din unitati de masura si control, elemente de incalzire, accesorii instalare si kit de montaj. Sistemul este complet automatizat si actionat electronic, prin intermediul senzorilor inteligenti de temperatura si umiditate. Fiecare senzor masoara temperatura şi umiditatea, iar sistemul porneste si opreste elementele de incalzire pe baza acestor valori masurate permanent.

Prin combinarea valorilor umiditatii şi temperaturii, sistemul poate economisi aproximativ 75% din energie, in comparatie cu sistemele care masoara numai valorile temperaturii.

La livrare, beneficiarul primeste materialele necesare din oferta, instructiuni referitoare la montaj si utilizare precum si schita de amplasare a cablurilor incalzitoare.

Descrierea sistemului:

  1. Unitati de masura si control:
  2. Elemente de incalzire (cabluri);
  3. Accesorii pentru instalare;
  4. Ktul de montaj pana la alimentarea cu energie electrica.

1. Termostat de exterior echipat cu senzori de temperatura si umiditate Danfoss DS 8

termostat de exterior
termostat de exterior 2

Unitatea se poate conecta (prin cablu) cu un panou de comanda (CDP-2), care va fi montat la interiorul cladirii. Prin intermediul acestuia se poate dialoga cu unitatea exterioara sau aceasta poate fi monitorizata. Consumul de putere al termostatului DS-8 este de 15 Watts, 50-60 Hz. Alimentarea controlata este pornita de releul de alimentare, calibrat la 30 Amp, la 240 VAC., insemnand ca pe termostat se pot conecta direct cabluri cu un consum cumulat pana la  4600 Watt.

Pentru aplicatii cu un consum efectiv mai mare de 4600 Watt se apeleaza la sisteme electrice actionate de termostatul DS8.

1.1 Termostat Devireg 850, cu sistem de comanda digitala pentru aplicatii de exterior

termostat devireg

Sistemul de comanda electronica pentru aplicatiile de topire a ghetii si a zapezii este de mare precizie si complet automat. Toti senzorii au incorporat un sistem de detectare a temperaturii si a umezelii. Impreuna cu software-ul termostatului, acesta ofera siguranta maxima si consum redus de energie electrica.DEVIreg™ 850 poate acoperi 2 zone diferite (ex: sistemul de jgheaburi si burlane si intrarea in garaj).

Alimentarea controlata este pornita de releul de alimentare, calibrat la 15 Amp, la 240 VAC., insemnand  ca pe termostat se pot conecta direct cabluri cu un consum cumulat de 3500 Watt.

Pentru aplicatii cu un consum efectiv mai mare de 3500 Watt se apeleaza la sisteme electrice de comanda, actionate de termostatul Devireg 850.

1.2 Termostat Devireg 330 electronic – se monteaza pe sina DIN in tabloul electric
Termostatul este disponibil in diferite versiuni de temperatura si de aceea poate fi folosit pentru controlarea unor aplicatii variate,atat de interior cat si de exterior, ca de exemplu: protectia la inghet, topirea zapezii si a ghetii de pe conducte, incalzirea camerei, incalzirea pardoselii sau a platformelor de acces in garajul auto, degivrarea cailor de rulare a portilor de acces culisante.

termostat devireg 2
termostat devireg 3

 

 

 

 

2. Elemente de incalzire

2.1 Cabluri Deviflex™ DTCE-20

Cablul de incalzire dublu conductor 20 W/m cu ecranare si protectie UV, destinat aplicatiilor de exterior, poate fi incorporat in beton, materiale similare sau instalat in aer.

Aplicatii uzuale de exterior: topirea ghetii si zapezii de pe acoperisuri, jgheaburi, burlane de scurgere, rampe, alei, parcari, scari etc.

Lungimea cablului este calculata in functie de aplicatie si lungimile standard produse de DEVI.

Distanta intre cabluri instalate C-C este de 75 / 80 mm.

cablu deviflex
element de incalzire 1
element de incalzire

2.2  Cablul de incalzire Deviflex™  DTCE-30

Cablul de incalzire dublu conductor 30 W/m cu ecranare si protectie UV, destinat aplicatiilor de exterior, poate fi incorporat in beton, materiale similare sau instalat in aer.

Aplicatii uzuale de exterior: topire a ghetii si zapezii de pe acoperisuri, jgheaburi, burlane de scurgere, rampe, alei, parcari, scari etc.

 Lungimea cablului este calculata in functie de aplicatie si lungimile standard produse de DEVI.

 Distanta intre cabluri instalate C-C este de 100 mm.

  

cablu deviflex
cablu de incalzire deviflex
cablu de incalzire deviflex2

 

2. Accesorii  montaj  cabluri

Devifast Banda din metal  pentru montarea cablurilor Deviflex, Distanta C-C stantata la fiecare  2,5 cm.  

Devifast
Devifast Banda din cupru pentru montarea cablurilor Deviflex, Distanta C-C stantata  la fiecare  2,5 cm.  

Devifast2
Devifast Sina din material plastic pentru montarea cablurilorDeviflex, distanta C-C profilata la fiecare 1 cm.  

Devifast3
Tape  Banda de aluminiu cu indicator de avertizare.  

tape
Devigut Suport din material plastic pentru montareacablurilor in jgheaburi.  

Devigut
Devidrain Suport din material plastic pentru montareacablurilor in burlanele de scurgere.  

Devidrain
Deviclip Roofhook Suport din material plastic pentru cablurilede pe acoperisuri (zig-zag), decuparea pentru fixare de Ø 6 mm.  

Deviclip Roofhook
Deviclip Guardhook Kit  piese agatare in streasina de tigla si opritor de zapada (zig-zag) (1+2+3/set) (10 prinderi)  

Deviclip Guardhook
Traverse V2A Traversa metal pentru ancorarea cablurilor care coboara in burlanele de scurgere.  

Traverse V2A
Relief clip V2A Clema de metal pentru montarea cablurilor în burlanele de scurgere lungi (pentru DTCE – 20W).  

Relief clip V2A
Relief clip V2A Clema de metal pentru montarea cablurilor în burlanele de scurgere lungi (pentru DTCE – 30W)  

Relief clip V2A 2
Devichain Lant de siguranta pentru montarea cablurilor Deviflex in burlanele de scurgere  

Devichain

 

3. Kit montaj

Pentru obtinerea unui montaj corect si eficient, conform documentatiilor tehnice, livram materialele comandate cu un kit de montaj.

Doza PVC pentru conexiuni electrice;

Doza PVC pentru montarea panoului de comanda;

Cablu 5×0,5×10.15 m pentru conectarea unitatii exterioare cu panoul de comanda (DS8);

Contactori mecanici pentru conexiuni cabluri;

Coliere PVC rezistente ultraviolet (UW);

Suruburi pentru fixari in material lemnos;

Suruburi autoforante pentru fixarea sinei metalice in jgheab;

Straif de tabla zincata 0.5x30x200mm.